Domaće njoke

Jan 15, 2016 / Nikolina / Slano

Ne znam kako vi, ali ja baš volim jesti njoke s razno raznim umacima. I prije sam ih kupovala. Kako sam imala viška vremena jedno prijepodne sam se upustila u avanturu zvanu njoke. A na to me potaknuo časopis Lisa u kojem sam pronašla recept. Lisu povremeno kupujem, postala mi je jedan od najdražih časopisa. Ima zanimljive teme, ne košta puno, uvijek nađem neki poticajan članak i dobar recept.

S njokima sam prezadovoljna i ponovno ću ih praviti! Kupovne i domaće njoke se ne mogu uspoređivati. Na blogu ste već mogli vidjeti zanimljive domaće njoke s bundevom, a danas vam donosim recept za obične domaće njoke s krumpirom.

Njoke najčešće jedemo u umaku od rajčice i s piletinom u umaku od gljiva.

SASTOJCI (za 4 osobe):

  • 1 kg krumpira
  • sol
  • 2 žumanca
  • oko 250 g brašna

 Priprema:

Krumpire operite pa ih kuhajte oko 25 min u posoljenoj vodi. Ogulite ih, te ih izgnječite gnječilicom za krumpir. Posolite ih i malo pričekajte da se ohlade.

Dodajte žumanca ,a zatim dio po dio brašna i miješajte. Umijesite tijesto – trebalo bi biti lijepo glatko koje se ne lijepi.

Podijelite tijesto na 4 dijela te od svakog oblikujte duži valjak debljine prsta. Valjak režite na komade od otp. 2 cm. Svaki komadić oblikujte u ruci, te ga s jednog kraja pritisnite s vilicom kako bi postao rebrast.

Njoke kuhajte oko 5 minuta u provreloj posoljenoj vodi. Kada isplivaju na površinu znate da su gotove.

I to je to! Uživajte u svojim domaćim njokama, u slast!

Domace njoke GLAVNA

Tags: , , ,

Sva prava pridržana, U slast! © 2015